szeryl23

szeryl23

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

pierogi z kapustą i grzybami wg szeryl23

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubię pierogi tylko nie zawsze mam czas aby je lepić:)

pierogi z kapustą i grzybami wg szeryl23 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

pierogi z kapustą i grzybami wg szeryl23

 

  • mąka,szklanka ciepłej i zimnej wody,szczypta soli(na ciasto)
  • boczek wędzony ,cebula
  • kapusta kwaszona ,pieczarki ,przyprawy

 

Sposób przygotowania:

pierogi z kapustą i grzybami wg szeryl23
Najpierw robimy ciasto na pierogi wedle własnego przepisu bądź mojego ja mąkę zalewam równoczęsnie ciepłą i zimną wodą dodając szczyptę soli wyrabiam dokładnie .
Farsz: gotujemy kapustę aż zmięknie ,na patelni smazymy pieczarki zmielone maszynką bądź bardzo drobno posiekane do pieczarek na patelnię dodajemy drobno posiekaną cebulkę ,pieprz oraz sól
kiedy nasza kapusta jest wystarczająco miękka dodajemy do niej pieczarki ( ja zawsze sugeruję się proporcją pół na pół ,pół pieczarek i pół kapusty ) doprawiam farsz przyprawą do bigosu ,pieprzem(lubię bardziej pikantne) odrobinę ziarenek smaku,majeranek .
kiedy nasz farsz jest gotowy lepimy pierogi gotując je aż wypłyną na wierzch .
Na sam koniec podsmażam wędzony boczek z cebulką ,polewamy tym pierożki .
Smacznego
pierogi z kapustą i grzybami wg szeryl23
Etap 1
pierogi z kapustą i grzybami wg szeryl23
Etap 2