Sposób przygotowania:
pierogi z kapustą i grzybami wg szeryl23
Najpierw robimy ciasto na pierogi wedle własnego przepisu bądź mojego ja mąkę zalewam równoczęsnie ciepłą i zimną wodą dodając szczyptę soli wyrabiam dokładnie .
Farsz: gotujemy kapustę aż zmięknie ,na patelni smazymy pieczarki zmielone maszynką bądź bardzo drobno posiekane do pieczarek na patelnię dodajemy drobno posiekaną cebulkę ,pieprz oraz sól
kiedy nasza kapusta jest wystarczająco miękka dodajemy do niej pieczarki ( ja zawsze sugeruję się proporcją pół na pół ,pół pieczarek i pół kapusty ) doprawiam farsz przyprawą do bigosu ,pieprzem(lubię bardziej pikantne) odrobinę ziarenek smaku,majeranek .
kiedy nasz farsz jest gotowy lepimy pierogi gotując je aż wypłyną na wierzch .
Na sam koniec podsmażam wędzony boczek z cebulką ,polewamy tym pierożki .
Smacznego
Farsz: gotujemy kapustę aż zmięknie ,na patelni smazymy pieczarki zmielone maszynką bądź bardzo drobno posiekane do pieczarek na patelnię dodajemy drobno posiekaną cebulkę ,pieprz oraz sól
kiedy nasza kapusta jest wystarczająco miękka dodajemy do niej pieczarki ( ja zawsze sugeruję się proporcją pół na pół ,pół pieczarek i pół kapusty ) doprawiam farsz przyprawą do bigosu ,pieprzem(lubię bardziej pikantne) odrobinę ziarenek smaku,majeranek .
kiedy nasz farsz jest gotowy lepimy pierogi gotując je aż wypłyną na wierzch .
Na sam koniec podsmażam wędzony boczek z cebulką ,polewamy tym pierożki .
Smacznego


zewa
szeryl23
Niech przeczytają jak zrobić ciasto na pierogi :) google nasz przyjaciel i nie gryzie ...
zewa
Ale tu nie chodzi o to, że jak ktoś chce np. wypróbować twój przepis na pierogi ma szukać dodatkowo w google jak zrobić to ciasto. Przepis jest przepisem i taka informacja powinna być w nim zawarta. A ilość mąki ma duże znaczenie, bo ciasto wyjdzie albo za miękkie, albo za twarde.