Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszą i ogórkiem kiszonym
Ciasto pierogowe: Na stolnicę wsypałam mąkę zrobiłam w niej zagłębienie i wlałam wodę dodałam rozmącone jajo oraz sól prowansalską. Zarobiłam ciasto. Zostawiłam ciasto pod ściereczką na 20 minut . Ugotowałam kasze gryczana jeden woreczek odcedziłam z wody. Farsz pierogowy : Pieczarki umyłam pokroiłam w plasterki i wrzuciłam na patelnie.Doprawiłam dosyć sporo suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią . Dodałam soli, czosnku niedźwiedziego i pieprzu do smaku .Kiedy się poddusiły pieczarki dodałam kasze i ogórka kiszonego pokrojonego w kosteczkę . Przesmażyłam razem chwile, a potem przecedziłam z tłuszczu . Rozwałkowałam ciasto i wycinałam szklanka kółka nakładałam farsz i zawiałam pierożki . Ugotowałam i podsmażyłam . Podawałam na kaszy gryczanej .