Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
300 ml wody gotujemy, na wrząca wsypujemy kaszę. Gotujemy około 15 minut. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy kaszę, cukier waniliowy, jogurt i cynamon. Dokładnie mieszamy i dosładzamy.
Mąkę zagniatamy z żółtkiem, solą i olejem kokosowym. Stopniowo dolewamy wodę.
Ciasto powinno być gładkie i sprężyste. Gotowe dzielimy na kilka części. Każdą wałkujemy na cienki placek, około 5 mm.
Wycinamy kółka, nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Zamiast kaszy z wiśniami możemy użyć zwykłej jaglanej i dodać do niej wiśnie z soku.
Mąkę zagniatamy z żółtkiem, solą i olejem kokosowym. Stopniowo dolewamy wodę.
Ciasto powinno być gładkie i sprężyste. Gotowe dzielimy na kilka części. Każdą wałkujemy na cienki placek, około 5 mm.
Wycinamy kółka, nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Zamiast kaszy z wiśniami możemy użyć zwykłej jaglanej i dodać do niej wiśnie z soku.