Sposób przygotowania:
pierogi z kawałkami ananasa i serem
CIASTO:
Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy szklankę cieplej wody, olej , wbijamy jedno jajo. Ręcznie lub mikserem zagniatamy nasze ciasto. Jeżeli będzie za mokre dodajemy mąkę.
Wykładamy ciast na stolnicę, dzielimy je na kilka części, by łatwiej było rozwałkowywać.
Rozwałkowujemy i odciskamy ze szklanki krążki.
Ananas kroimy w bardzo cienka kosteczkę i dajemy na sitko by sok ściekł.
W miseczce widelcem rozdrabniamy twarożek. Dodajemy żółtko, jogurt i cukier wraz z cukrem waniliowym. Dokładnie wszystko mieszamy.
Wrzucamy na koniec ananas pokrojony i mieszamy delikatnie.
Na krążki wykładamy łyżeczką naszą masę serowaą i zlepiamy pierogi palcami, maszynką lub po prostu widelcem ;)
Wrzucamy do gotującej wody i gotujemy do momentu aż wypłyną na wierzch.
Podajemy z jogurtem :)
Smacznego
Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy szklankę cieplej wody, olej , wbijamy jedno jajo. Ręcznie lub mikserem zagniatamy nasze ciasto. Jeżeli będzie za mokre dodajemy mąkę.
Wykładamy ciast na stolnicę, dzielimy je na kilka części, by łatwiej było rozwałkowywać.
Rozwałkowujemy i odciskamy ze szklanki krążki.
Ananas kroimy w bardzo cienka kosteczkę i dajemy na sitko by sok ściekł.
W miseczce widelcem rozdrabniamy twarożek. Dodajemy żółtko, jogurt i cukier wraz z cukrem waniliowym. Dokładnie wszystko mieszamy.
Wrzucamy na koniec ananas pokrojony i mieszamy delikatnie.
Na krążki wykładamy łyżeczką naszą masę serowaą i zlepiamy pierogi palcami, maszynką lub po prostu widelcem ;)
Wrzucamy do gotującej wody i gotujemy do momentu aż wypłyną na wierzch.
Podajemy z jogurtem :)
Smacznego