anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierogi z łososiem i serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj pierwszy raz robiłam pierogi z tym farszem, zapewniam Was ze są naprawdę wspaniałe i delikatne.

Pierogi z łososiem i serkiem

Składniki:

Pierogi z łososiem i serkiem

CIASTO

  • 500 g mąki
  • 300 ml wody

farsz

  • 200 łososia wędzonego
  • 200 serka twarogowego almette
  • Szczypiorek
  • sól

Sposób przygotowania:

Pierogi z łososiem i serkiem
Mąkę wysypać na stolnicę. Małym strumieniem wlewać gorącą wodę, i wymieszać nożem a następnie zarobić dokładnie ciasto.wałkować na grubość około 3 mm i wycinać szklanka krążki ja użyłam maszynki do pierogów.

Łososia posiekać wymieszać z serkiem i posiekanym szczypiorkiem. Na środek każdego krążka kłaść łyżkę farszu i dokładnie zlepić, gotować w osolonej wodzie około 5 minut. 

Tagi:

pierogi danie