mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pierogi z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pierogi z łososiem, ze wspaniałym sosem.

Pierogi z łososiem

Składniki:

Pierogi z łososiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z łososiem
Z mąki , jajek oraz oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować a następnie szklanką wykrajać kółka. Łososia oczyścić. Obrane oraz pokrojone cebule zrumienić na oleju a następnie wraz z łososiem zemleć. Dodać 1 jajko , kapary, śmietanę, sól oraz pieprz. Wymieszać. Skleić pierogi. Ugotować je w lekko osolonej wodzie. Mleko zagotować, dodać starte na tarce warzywa i zasmażkę z masła i mąki. Wymieszać. Przyprawić do smaku. Polać sosem pierogi i podawać.