Sposób przygotowania:
Pierogi z maliną i czerwoną porzeczką
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać mąkę kartoflaną i olej. Wlać gorącą wodę i zamieszać łyżką. Następnie dodać jajko i wymieszać, wyrobić ciasto wolniejsze jak na makaron. Odstawić na 20 - 30 minut aby ciasto odpoczęło. Rozwałkować ciasto cieniutko i wykrawać krążki szklanką. Nakładać do każdego malinę i porzeczki czerwone, zlepiać pierogi dokładnie dookoła i wrzucać na wrzątek, gotować około 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Z malin i porzeczek czerwonych zmiksowanych z dodatkiem odrobiny wody i cukru przygotować sos na polanie pierogów. Po wyjęciu z wody polać pierogi przygotowanym sosem.
Z malin i porzeczek czerwonych zmiksowanych z dodatkiem odrobiny wody i cukru przygotować sos na polanie pierogów. Po wyjęciu z wody polać pierogi przygotowanym sosem.