lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierogi z mięsem są smaczne ale jeśli dodasz do nich grzyby leśne to będą jeszcze smaczniejsze .

Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi

 

  • Ciasto na pierogi:

 

 

  • 3/4 szklanki wrzątku

 

 

  • sól szczypta
  • Farsz do pierogów :
  • 200 gram mięsa wołowego zmielonego

 

  • 200 gram mięsa wieprzowego zmielonego

 

  • 400 gram grzybów leśnych ( podgrzybki ,prawdziwki kozaki ) , po ugotowaniu będzie mniej.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi
Ciasto na pierogi : 1 Do miski wsypuje mąkę. 2. Gotuje wodę przelewam do szklanki i wlewam do mąki. 3. Dodaje szczyptę soli i żółtko. 4. Miksuję chwile do połączenia składników. 5. Dodaje łyżkę oleju rzepakowego i wyrabiam ciasto. 6. Wałkuje ciasto i wycinam kołka robię to miseczką szklaną 
 

Farsz pierogowy: 1.Mięso wołowe i wieprzowe łączę dodaje sól i pieprz do smaku i jajko. 2. Czosnek sprasowany dodaje do mięsa. 3. Czyszczę grzyby i kroje drobno jak najdrobniej i gotuję. 4. Grzyby przecedzam na durszlaku jest ich o połowę mniej. 5. Grzyby smażę na oleju rzepakowym ostudzone i odsączone dodaje do mięsa, wyrabiam farsz . 6. Nakładam farsz na ciasto zlepiam je i od razu gotuje . 7. Podaje od razu po ugotowaniu są przepyszne .
Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi
1 Do miski wsypuje mąkę. 2. Gotuje wodę przelewam do szklanki i wlewam do mąki. 3. Dodaje szczyptę soli i żółtko. 4. Miksuję chwile do połączenia składników. 5. Dodaje łyżkę oleju rzepakowego i wyrabiam ciasto.
Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi
Wałkuje ciasto i wycinam kołka robię to miseczką szklaną
Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi
Grzyby smażę na oleju rzepakowym ostudzone i odsączone dodaje do mięsa, wyrabiam farsz .
Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi
Nakładam farsz na ciasto zlepiam je i od razu gotuje