Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i grzybami lesnymi
Ciasto na pierogi : 1 Do miski wsypuje mąkę. 2. Gotuje wodę przelewam do szklanki i wlewam do mąki. 3. Dodaje szczyptę soli i żółtko. 4. Miksuję chwile do połączenia składników. 5. Dodaje łyżkę oleju rzepakowego i wyrabiam ciasto. 6. Wałkuje ciasto i wycinam kołka robię to miseczką szklaną
Farsz pierogowy: 1.Mięso wołowe i wieprzowe łączę dodaje sól i pieprz do smaku i jajko. 2. Czosnek sprasowany dodaje do mięsa. 3. Czyszczę grzyby i kroje drobno jak najdrobniej i gotuję. 4. Grzyby przecedzam na durszlaku jest ich o połowę mniej. 5. Grzyby smażę na oleju rzepakowym ostudzone i odsączone dodaje do mięsa, wyrabiam farsz . 6. Nakładam farsz na ciasto zlepiam je i od razu gotuje . 7. Podaje od razu po ugotowaniu są przepyszne .