Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pierogi z mięsem Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

  • 2 szklanki mąka,
  • 2 jajka,
  • Sól,
  • 0.5 szkalnki woda letnia,
  • 80 dag mięso,
  • jajko,
  • 1 cebula,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
cebule kroimy w gruba kostke i smazymy na lyzce margaryny,m następnie przepuszczamy przez maszynkę razem z ugotowanym mięsem. Wbijamy 1 jajko, doprawiamy pieprzem, solą i kucharkiem - mieszamy. Do maki wbijamy 2 jajka, lekko solimy i pomału dolewamy wodę - zagnoiatamy ciasto. Wałkujemy je wykrawamy krązki, wkładamy trochę farszu i lepimy. gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyzki oleju do miękkosci