Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem
Bułkę namaczamy w wodzie albo rosole i odciskamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Przygotowane mięso, bułkę i cebulę mielimy w maszynce do mięsa albo w rozdrabniaczu. Doprawiamy dość mocno do smaku.
Do mąki dodajemy wodę, łączymy nożem a następnie zagniatamy ciasto(można dodać jajko).
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i wałkujemy. Z placków wykrawamy krążki szklanką, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.
Przygotowane pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu.
Wyjmujemy po 2-3 minutach od wypłynięcia.
Przygotowane mięso, bułkę i cebulę mielimy w maszynce do mięsa albo w rozdrabniaczu. Doprawiamy dość mocno do smaku.
Do mąki dodajemy wodę, łączymy nożem a następnie zagniatamy ciasto(można dodać jajko).
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i wałkujemy. Z placków wykrawamy krążki szklanką, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.
Przygotowane pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu.
Wyjmujemy po 2-3 minutach od wypłynięcia.