Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem
Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i rumienimy na maśle.
Mięso mielimy w maszynce, dodajemy zeszkloną cebulę, jedno jajko oraz bułkę tartą. Przyprawiamy pieprzem oraz solą i mieszamy farsz. Przykrywamy i odstawiamy.
Zagniatamy ciasto z mąki, jajka i wody. Zagniatamy, aż będzie elastyczne, następnie dzielimy je na dwie części i rozwałkujemy.
Za pomocą szklanki wycinamy koła. Nakładamy farsz łyżką i zlepiamy mocno brzegi. Nastawiamy wodę w dużym garnku, solimy i dodajemy olej. Wrzucamy pierogi do wrzątku. Gotujemy je około 8-9 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy i podajemy.
Mięso mielimy w maszynce, dodajemy zeszkloną cebulę, jedno jajko oraz bułkę tartą. Przyprawiamy pieprzem oraz solą i mieszamy farsz. Przykrywamy i odstawiamy.
Zagniatamy ciasto z mąki, jajka i wody. Zagniatamy, aż będzie elastyczne, następnie dzielimy je na dwie części i rozwałkujemy.
Za pomocą szklanki wycinamy koła. Nakładamy farsz łyżką i zlepiamy mocno brzegi. Nastawiamy wodę w dużym garnku, solimy i dodajemy olej. Wrzucamy pierogi do wrzątku. Gotujemy je około 8-9 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy i podajemy.