Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne pierogi z mięsnym farszem, najlepiej smakują podane z pokrojonym w kostkę, wysmażonym boczkiem.

Pierogi z mięsem

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i rumienimy na maśle.

Mięso mielimy w maszynce, dodajemy zeszkloną cebulę, jedno jajko oraz bułkę tartą. Przyprawiamy pieprzem oraz solą i mieszamy farsz. Przykrywamy i odstawiamy.

Zagniatamy ciasto z mąki, jajka i wody. Zagniatamy, aż będzie elastyczne, następnie dzielimy je na dwie części i rozwałkujemy.

Za pomocą szklanki wycinamy koła. Nakładamy farsz łyżką i zlepiamy mocno brzegi. Nastawiamy wodę w dużym garnku, solimy i dodajemy olej. Wrzucamy pierogi do wrzątku. Gotujemy je około 8-9 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzamy i podajemy.

Tagi:

pierogi mięso