becouse

becouse

Kucharz
[Przepisów: 13]

Pierogi z miesem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

* * * pierogi z miesem * * *

Pierogi z miesem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z miesem

 

  • 800 gram miesa mielonego
  • 4-5 szklanek maki
  • 3-4 jajka
  • szczypta soli
  • 3/4 szkl. cieplej wody
  • 2-3 lyzki oleju
  • 4-5 sztuk cebuli
  • sol,pieprz,magi,czosnek,papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Pierogi z miesem
Cebule skroic w kosteczke przsmazyc na oleju.Mieso przesmazyc na patelni doprawic lekko,wystudzic i zmielic maszynka dodac polowe cebyli przesmazonej doprawic do smaku. Z maki ,jajek, soli zagniesc ciasto dodac ciepla wode wyrabiac , na koniec dodac olej i ponownie wyrabiac. Ciasto rozwalkowac i wycinac szklanka kolka nakladac na nie lyzeczka farsz zawinac i skelic.Wrzucac do garnka z gotujaca sie osolona woda , mozna dodac troche oleju do wody pierogi niebeda sie sklejac. Ugotowane pierogi podawac z reszta usmazonej cebulki.
Pierogi z miesem
Etap 1
Pierogi z miesem
Etap 2