Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi przygotowuję zawsze w dużej ilości. Można je również zamrozić.

Pierogi z mięsem

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać sól i olej, następnie dobrze ciepłą wodę. Zagnieść ciasto( w miarę potrzeby można dodać trochę więcej wody lub mąki). Mięso zemleć, cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Czosnek z cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego szklanką okręgi, nakładać na nie farsz i zlepiać pierogi. Pierogi wkładać na gotującą się wodę. Gotować przez około 3 minuty, do momentu, aż wypłyną na wierzch.