Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z mięsem 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do farszu można wykorzystać różne gatunki gotowanego mięsa

Pierogi z mięsem 2

Składniki:

Pierogi z mięsem 2

 

  • 50 dag mąki,
  • pieprz kolorowy
  • olej do smażenia,
  • 10 dag boczku wędzonego,
  • 2 cebule,
  • 70 dag mięsa ugotowanego,
  • 250 ml ciepłej woda,
  • przyprawa maggi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem 2
Mięso oczyścić z kości, przemielić w maszynce. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać drobno posiekaną cebulę, zrumienić. Połowę smażonej cebulki dodać do zmielonego mięsa, wymieszać, podsmażyć, przestudzić, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, wlać ciepłą wodę, zarobić ciasto i rozwałkować. Szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta, nakładać po łyżeczce farszu, dokładnie zlepiać brzegi pierogów. Wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować około 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze smażoną cebulką lub usmażonym boczkiem. Pierogi można także podsmażyć na patelni