Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pierogi z mięsem 4

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szkl mąki 6 szkl wody 1 kg mięsa mielonego 2 szt cebula 3 łyżki bułki tartej sol pieprz pryprawa do mielonego vegeta

Pierogi z mięsem 4

Składniki:

Pierogi z mięsem 4

 

  • 3 szkl mąki
  • 6 szkl wody
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 szt cebula
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sol
  • pieprz
  • pryprawa do mielonego
  • vegeta
  • szczypta majranku

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem 4
Mięso mielone podsmażamy na smalcu.Na drugiej patelnidrobno posiekaną cebulę w kosteczkę, zeszklić. Do mięsa mielonego dodać zeszkloną cebulkę,bułki tartej podsmażyć jeszcze chwilke. Przyprawić do smaku .Z mąki i wody zarobić ciasto dodać szczypte soli. Następnie rozwałkować na stolnicy. Szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać porcję farszu, składać na połowę i dokładnie zlepiać brzegi.Lub do foremki robienia pierogów włożyć krążek ciasta na to farsz i złożyć. Gotować we wrzącej osolonej wodzie kilka minut gdy wypłyną na wierzch to znak że gotowe.Wyjmować i sie zajadać Smacznego!:)

Tagi:

mięso tarta