Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem 4
Mięso mielone podsmażamy na smalcu.Na drugiej patelnidrobno posiekaną cebulę w kosteczkę, zeszklić. Do mięsa mielonego dodać zeszkloną cebulkę,bułki tartej podsmażyć jeszcze chwilke. Przyprawić do smaku .Z mąki i wody zarobić ciasto dodać szczypte soli. Następnie rozwałkować na stolnicy. Szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek nakładać porcję farszu, składać na połowę i dokładnie zlepiać brzegi.Lub do foremki robienia pierogów włożyć krążek ciasta na to farsz i złożyć. Gotować we wrzącej osolonej wodzie kilka minut gdy wypłyną na wierzch to znak że gotowe.Wyjmować i sie zajadać Smacznego!:)
Babciagramolka
edytaha
Tak to jest jak przepisy są wyssane z palca w pogoni za nagrodami...
Triss