Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Pierogi z mięsem drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Często z rosołu zostają mi udka, a moja rodzina nie przepada za nimi w takiej postaci, więc mielę mięso i robię pierogi.

Pierogi z mięsem drobiowym

Składniki:

Pierogi z mięsem drobiowym

Farsz mięsny

Ciasto:

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem drobiowym

Etap 1:

Pierogi z mięsem drobiowym
Ze zmielonego mięsa, cebuli i przypraw przygotować farsz.

Udka z rosołu obrać z mięsa. Mięso zmielić w maszynce lub zmiksować nożami w blenderze. Dodać czosnek niedźwiedzi, pokrojoną w drobną kosteczkę i zrumienioną cebulkę, oraz przyprawy sól, pieprz i chili con carne. Wymieszać.

Etap 2:

Pierogi z mięsem drobiowym
Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto, wyciąć kółka.

Mąkę wysypać na stolnicę, posolić, dodać masło i tyle wody ile zabierze mąka. Wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Przykryć miską, aby chwilę odpoczęło. Rozwałkować i powycinać kółka.

Etap 3:

Pierogi z mięsem drobiowym
Na każe kółko nakładać po łyżeczce farszu i sklejać pierogi.

Na każe kółko nakładać po łyżeczce farszu i sklejać pierogi. Gotować we wrzącej osolonej wodzie. Ugotowane polać masłem i posypać prażoną cebulką.


Tagi:

pierogi danie