Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą
Mąki mieszamy ze sobą i zalewamy wrzątkiem, mieszamy aż powstanie w miarę jednolita konsystencja. ostudzamy. Dodajemy jajko i olej. Zagniatamy, podsypujemy mała ilością mąki. Mięso podsmażamy na łyżce masła, dodajemy startą na grubych oczkach dynię oraz cebulę i czosnek pokrojone w kosteczkę. Podlewany wodą i dusimy ok 10 minut. Przyprawiamy, kolendrę miażdżymy w moździerzu. chwilkę dusimy, odstawiamy do wystudzenia. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka i wykładamy ok 1 łyżeczki farszu i zlepiamy brzegi.Gotujemy ok 10 min. Smacznego.
![Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-dynia-i-kolendra-381663.jpg)
![Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-dynia-i-kolendra-381664.jpg)
![Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-dynia-i-kolendra-381665.jpg)
![Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą Pierogi z mięsem, dynią i kolendrą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-miesem-dynia-i-kolendra-381666.jpg)