Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i kapustą
Przesiewamy mąkę i sól przez sito na stolnicę. Dodajemy pomalutku gorącej wody i jajo. Wyrabiamy ciasto o elastycznej konsystencji, wałkujemy na cienki placek. Za pomocą szklanki lub odpowiednim przyrządem wycinamy kółka. Wcześniej przygotowujemy farsz. Gotujemy kapustę z odrobiną soli do miękkości oraz marchewkę. Mięso mielimy doprawiamy i możemy je nieco podsmażyć. Przepuszczamy je ponownie przez maszynkę do mielenia. Następnie mielimy kapustę i marchewkę. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Łyżeczką nakładamy farsz na ciasto i składamy na pół oraz dokładnie zlepiamy. Przygotowane pierogi wrzucamy do gotującej się, osolonej wody i gotujemy od momentu wypłynięcia na powierzchnię przez ok. 3 minuty. Podajemy polane zrumienioną na tłuszczu cebulką. Smacznego :)