glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Pierogi z mięsem i kapustą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne pierogi na każdą okazję

Pierogi z mięsem i kapustą

Składniki:

Pierogi z mięsem i kapustą

 

  • Ciasto:

 

 

  • Farsz:

 

  • Kapusta biała 1kg
  • Mięso wieprzowe 1/2kg
  • Cebula
  • Olej
  • Sól, pieprz
  • Maggi

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i kapustą
Kapustę białą szatkujemy, gotujemy i odcedzamy Mięso ugotować i zmielić przez maszynkę. Całość dodajemy do kapusty, przyprawiamy i dobrze mieszamy. Z mąki jajka i wody wyrabiamy ciasto i wałkujemy je na płasko. Szklanką wykrawamy kółka i nakładamy łyżeczką farsz i zlepiamy w pierogi. Zrobione pierogi gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju aż do wypłynięcia na wierzch. Po wystygnięciu podsmażamy na patelni. Smacznego:)