Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pierogi z mięsem wg Ilonar

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierogi na obiad i na kolację. Z wody lub podsmażane.

Pierogi z mięsem wg Ilonar

Składniki:

Pierogi z mięsem wg Ilonar

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem wg Ilonar
Mięso gotujemy do miękkości, następnie kroimy i przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy zeszkloną wcześniej na masełku cebulkę. Farsz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól, olej i stopniowo gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto. Następnie je rozwałkowujemy, wycinamy kółka, na które nakładamy farsz. Zlepiamy pierogi. Gotujemy je w garnku w lekko posolonej wodzie. Gdy wypłyną odcedzamy. Podajemy podsmażone na oleju.