choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

pierogi z mięsem2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne pierogi z delikatnym ciastem

pierogi z mięsem2

Składniki:

pierogi z mięsem2

 

  • 1 kg mąki luksusowej
  • 500 ml ciepłej wody
  • szczypta soli
  • 1kg mięsa mielonego z łopatki
  • 3 duże cebule
  • 1/4 margaryny
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

pierogi z mięsem2
Obierz cebulę, umyj ją i posiekaj drobno. Duś ją na rozgrzanym oleju na małym ogniu. Gdy jest już lekko szklista dodaj mięso mielone i smaż razem. Dodaj przyprawę do mięsa mielonego i wymieszaj. Mąkę posól lekko i wymieszaj, połącz z ciepłą wodą i ugniataj dopóki ciasto nie zrobi się elastyczne. Rozwałkuj ciasto i wytnij z niego kółeczka. Napełnij farszem i sklej pierogi. Zagotuj osoloną wodę i wrzuć pierogi do wrzątku, dolej trochę oleju by się nie posklejały. Gotuj je aż wypłyną i po tym jeszcze przez klejne2 minuty. W garnuszku rozpuść margarynę. Wyjmij je łychą-durszlakiem i wrzuć do miski, polej je roztopioną margryną lekko popieprz i posól i gotowe. Ja dodaje do pierogów na talerz śmietany.