Sposób przygotowania:
pierogi z mięsem2
Obierz cebulę, umyj ją i posiekaj drobno. Duś ją na rozgrzanym oleju na małym ogniu. Gdy jest już lekko szklista dodaj mięso mielone i smaż razem. Dodaj przyprawę do mięsa mielonego i wymieszaj. Mąkę posól lekko i wymieszaj, połącz z ciepłą wodą i ugniataj dopóki ciasto nie zrobi się elastyczne. Rozwałkuj ciasto i wytnij z niego kółeczka. Napełnij farszem i sklej pierogi. Zagotuj osoloną wodę i wrzuć pierogi do wrzątku, dolej trochę oleju by się nie posklejały. Gotuj je aż wypłyną i po tym jeszcze przez klejne2 minuty. W garnuszku rozpuść margarynę. Wyjmij je łychą-durszlakiem i wrzuć do miski, polej je roztopioną margryną lekko popieprz i posól i gotowe. Ja dodaje do pierogów na talerz śmietany.