Sposób przygotowania:
Pierogi z pieczarkami
Farsz: Pieczarki oczyszczam i kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Pieczarki razem z cebulą podsmażam około 10 minut na oliwie. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Z mąki, jajka, oleju oraz odrobiny wody zagniatam ciasto. Powinno być elastyczne.
Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zlepiam pierogi.
Przygotowane pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzam i wykładam na talerz.
Cebulę kroję w drobną kosteczkę i szklę na oleju. Przygotowaną cebulką okraszam pierogi.
Z mąki, jajka, oleju oraz odrobiny wody zagniatam ciasto. Powinno być elastyczne.
Przygotowane ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zlepiam pierogi.
Przygotowane pierogi wrzucam do gotującej się, osolonej wody. Gotuję 5 minut od momentu wypłynięcia. Odcedzam i wykładam na talerz.
Cebulę kroję w drobną kosteczkę i szklę na oleju. Przygotowaną cebulką okraszam pierogi.