Pierogi z serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

polecam;-))))

Pierogi z serem

Składniki:

Pierogi z serem

 

  • 500 g ciasta na pierogi
  • 400 g twarogu
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem
Twaróg przetrzeć przez sito. Dodać żółtka, cukier puder i dokładnie utrzeć. Wymieszać z rodzynkami i cukrem waniliowym. Na krążki wycięte z rozwałkowanego ciasta nakładać farsz i zlepiać brzegi pierogów. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie pod przykryciem. Gdy wypłyną na wierzch, odkryć i gotować 2-3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać polane stopionym masłem. Osobno można podać gęstą śmietanę i cukier do posypania.