Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Pierogi z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierożki są bardzo proste w wykonaniu, i smakują wyśmienicie !

Pierogi z truskawkami

Składniki:

Pierogi z truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z truskawkami
W mąkę rozsypaną na stolnicy wbijamy jajko i dolewając wodę lekko mieszamy ręką. Dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy ciasto na pierogi. Ciasto nie może być lejące.Wyrobione ciasto dzielimy sobie na części. Z rozwałkowanej jednej części robimy szklanką kółka, każde kółko sklejamy po brzegach wkładając do środka jedną lub dwie truskawki. Z każdą częścią ciasta robimy tak sama. Gotowe pierogi gotujemy we wrzącej i lekko osolonej wodzie. Najlepiej smakują ze śmietaną i cukrem.
Smacznego !