Sposób przygotowania:
Pierogi z truskawkami 8
Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osączamy. Można pokroić. Do mąki wbijamy jajko i mieszamy.(Można bez jajka). Dodajemy wodę i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy podsypując mąką. Wykrawamy krążki. Przygotowane truskawki oprószamy mąką można trochę cukrem i nakładamy na krążki ciasta. Formujemy pierożki i wrzucamy na osolony wrzątek wodzie z dodatkiem oleju. Gdy wypłyną wyjąć łyżką cedzakową. Podawać z ulubionym sosem.
MagdaMM
katarzynka455
Pierożki były ze śmietaną doprawioną na słodko.A na zdjęciu syn polał sobie karmelem i zrobił takie zdjęcie a że nie miałam kiedy zrobić innego do przepisu dodałam z wynalazkiem syna:)
Dziękuję za komentarz:):)
edytaha
katarzynka455
Wygląda nawet trochę podobnie:))