Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Pierogi z truskawkami w wersji XL

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jeśli nie mamy zbyt wiele czasu na lepienie małych pierogów możemy je zrobić o wiele szybciej z dużych truskawek.

Pierogi z truskawkami w wersji XL Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z truskawkami w wersji XL

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z truskawkami w wersji XL
Duże truskawki umyć, usunąć szypułki. Z mąki, jajka, oleju i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować i powycinać krążki. Truskawkę obtoczyć w cukrze i układać na środek wyciętego krążka, przykryć drugim i skleić brzegi. Gotowe pierogi wkładać na wrzącą wodę i gotować jeszcze kilka minut od momentu wypłynięcia. Odcedzić. Podawać ze śmietaną.
Pierogi z truskawkami w wersji XL
Z mąki, jajka, oleju i wody wyrobić ciasto.
Pierogi z truskawkami w wersji XL
Ciasto rozwałkować i powycinać krążki.
Pierogi z truskawkami w wersji XL
Na środek każdego układać obtoczoną w cukrze truskawkę.
Pierogi z truskawkami w wersji XL
Tak wyglądają gotowe zlepione pierogi.

Tagi:

pierogi danie