piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Pierogi z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne pierogi na obiad lub święta .

Pierogi z wątróbką

Składniki:

Pierogi z wątróbką

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z wątróbką
Wątróbkę umyć i usmażyć . Następnie cebulę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na patelni . Mięso zemieć , dodać połowę cebuli i przyprawić . Do miski dodać make , żółtko , sól i wodę wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić ciasto , rozwałkować i wycinać szklanką krążki . Na każdy nałożyć farsz i skleić brzegi pieroga . Ugotować we wrzącej i osolonej wodzie , odcedzić . Pierogi posypać reszta cebuli .