Sposób przygotowania:
Pierogi z ziemniakami
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i mielimy. Cebulę obieramy. kroimy w kosteczkę i zarumieniamy na rozgrzanym maśle na koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, przestudzoną cebulę z czosnkiem dodajemy do ziemniaków, doprawimy świeżo mielonym pieprzem - farsz ma być pikantny, mieszamy.
Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, wlewamy gorącą wodę i olej - zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrwawmy krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Pierogi gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia w osolonej wodzie na niewielkim ogniu.
Podajemy ze skwarkami. Smacznego
Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, wlewamy gorącą wodę i olej - zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy, wykrwawmy krążki, nakładamy farsz, zlepiamy boki. Pierogi gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia w osolonej wodzie na niewielkim ogniu.
Podajemy ze skwarkami. Smacznego
SylaUla
Konczi
Dziękuję :)
Jagodowa
Konczi
różnią się od tych ruskich ale polecam :)