Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Pieroszki z miętą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne pierogi , doskonałe np: na wigilię jak i na codzienny obiadek.

Pieroszki z miętą

Składniki:

Pieroszki z miętą

 

 

Sposób przygotowania:

Pieroszki z miętą
Zaczynamy od ziemniaków obieramy,płuczemy , myjemy.

Ciasto:
mąkę wymieszać z solą i jajkiem na koniec dodać gotującą się wodę aż do uzyskania właściwej konsystencji do przygotowania skórki

Nadzienie:
Nadzienie przygotowujemy w następujący sposób : mieszając wszystkie składniki: ziemniaki,ser,mięta,sól.
Następnie:
Rozwałkować ciasto i wycinać krążki następnie lepić pierożki .
Później po ulepieniu wrzucamy go wrzącej wody (osolonej)
I podajemy :)
Smacznego!