Sposób przygotowania:
Pierożki drożdżowe z serem i jabłkami
Do miski przekładamy ser, dodajemy mleko, olej, cukier, jajko oraz szczyptę soli. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszanki dodajemy drożdże oraz przesianą mąkę. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Następnie przekładamy do czystej miski do wyrośnięcia - powinno podwoić objętość. -ja miskę smaruję olejem aby ładnie się później odkleiło.
Ciasto wykładamy na stolnicę podsypaną mąką. Rozwałkować na cienki placek. Wykrawamy szklanką koła. Jabłka umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w półksiężyce. Na środek każdego koła układamy jabłka i zlepiamy jak pierogi.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 160 stopniach. Powinny był rumiane.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Ciasto wykładamy na stolnicę podsypaną mąką. Rozwałkować na cienki placek. Wykrawamy szklanką koła. Jabłka umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w półksiężyce. Na środek każdego koła układamy jabłka i zlepiamy jak pierogi.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut w 160 stopniach. Powinny był rumiane.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Smacznego.