Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pierogi z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierożki w każdym wydaniu są dobre. Z jabłkami smakują wyśmienicie

Pierogi z jabłkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jabłkami
150 ml ciepłej wody, żółtka, 1 łyżkę masła, odrobinę soli i mąkę wsypać do malaksera. Wyrabiać na wysokich obrotach przez 2 minuty. Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę, rozwałkować, wykrawać krążki. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, ułożyć na cieście i zlepiać brzegi pierogów. Wrzucić na wrzącą osoloną wodę, gotować około 6 minut. Podawać polane masłem, oprószone cynamonem i cukrem.
Pierogi z jabłkami
Etap 1
Pierogi z jabłkami
Etap 2
Pierogi z jabłkami
Etap 3