goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pierożki francuskie z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Są oryginalne i bardzo bardzo smaczne

Pierożki francuskie z kapustą

Składniki:

Pierożki francuskie z kapustą

 

  • mrożone ciasto francuskie 4 płaty
  • boczek 4 plasterki
  • kapusta kiszona 30 dag
  • koperek 1 pęczek
  • jajko 1 sztuka
  • olej 5 łyżek
  • kminek 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Pierożki francuskie z kapustą
Przygotowujemy farsz: boczek siekamy, podsmażamy. Dodajemy odciśniętą kapustę, posiekany koperek, przyprawy. Dusimy farsz około 15 minut. Studzimy. Ciasto rozwałkowujemy, dzielimy na kwadraty. Na cieście układamy po łyżce farszu – jeden obok drugiego. Zlepiamy brzegi, smarujemy rozkłóconym jajkiem. Układamy pierożki na natłuszczonej blaszce, pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.