superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Pierożki krewetkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pierogi inne niż zwyklę - polecam

Pierożki krewetkowe

Składniki:

Pierożki krewetkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki krewetkowe
Krewetki marynujemy 2 godziny wcześniej.
Marynata:

Do miseczki wlewamy oliwę, wyciskamy czosnek i dodajemy bardzo drobno pokrojoną papryczkę pepperoni. Doprawiamy solą, pieprzem i pikantną przyprawą. Wkładamy do marynaty krewetki i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Mieszamy.r
Pieczemy zawinięte w papierze do pieczenia w 180 C.
Po upieczeniu wkładamy do rozdrabniacza, dodajemy koperek i serek Arla z pomidorami. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Mąkę, jajko, oliwę i wodę łączymy i wyrabiamy na gładkie ciasto. Odkładamy na 30 minut. Rozwałkowujemy i wykrajamy kwadraty. Nakładamy farsz i lepimy pierogi. Gotujemy we wrzącej wodzie.