SUPERPRZEPIS

Pierożki – uszka z mięsem drobiwym

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Pierożki – uszka z mięsem drobiwym

super pomysł na obiad dla maluchów...

Składniki:

Pierożki – uszka z mięsem drobiwym

 

  • mięso drobiowe gotowane- mielone
  • 2 duże cebule
  • 1 jajko
  • mała czerstwa bułeczka
  • sól
  • pieprz
  • ciasto:
  • mąka
  • woda
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Pierożki – uszka z mięsem drobiwym
Mięso odjąć od kości, dodać namoczoną, odciśniętą bułeczkę, dużą cebulę usmażoną na oleju, jajko i przyprawy. Wyrobić masę jak na pasztet. Można też dodać odrobinę gałki. Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Rozwałkować, wyciąć foremką od uszek kółka, nakładać farsz i zlepiać foremką. Ugotować, polać usmażoną na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulką.