Sposób przygotowania:
Pierożki z nadzieniem brokułowo- szpinakowymETAP 1:
Cebulę obieram, a następnie kroję ją w drobną kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju. Szpinak myję, osuszam, po czym podsmażam na maśle i łączę z podsmażoną cebulą, a następnie dodaję ser feta, Vegetę i jeszcze przez chwilę wszystko podsmażam. Brokuły gotuję w lekko osolonej wodzie, a natkę pietruszki drobno siekam. Brokuły po ugotowaniu delikatnie mieszam z przygotowanym farszem i natką pietruszki.
ETAP 2:
Ciasto francuskie kroję w kwadraty, a następnie nakładam na każdy z nich łyżeczkę farszu po czym zlepiam brzegi ciasta.
ETAP 3:
Pierożki umieszczam na blaszce i piekę w piekarniku nagrzanym do 190C przez około 15 minut.