Sposób przygotowania:
Szpinakowe pierożki z ciasta francuskiegoKROK 1
Mrożony szpinak podlać wodą i dusić do całkowitego rozmrożenia. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć dalej. Ser zetrzeć na tarce, salami pokroić w drobną kostkę.
KROK 2
Do szpinaku dodać ser, salami, przyprawy i dokładnie wymieszać.
KROK 3
Ciasto francuskie podzielić na małe kwadraciki.
KROK 4
Na wycięte ciasto francuskie nałożyć łyżeczkę farszu, zlepić i odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
KROK 5
Białko roztrzepać i posmarować nim każdego pierożka. Część z nich obsypać makiem, a część sezamem.
KROK 6
Pierożki piec 10-12 minut w 200°C. Super smakują na ciepło i na zimno. Smacznego :)