olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierożki z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawa propozycja dla wykorzystania cukinii, tym razem jako farsz do pierożków z ciasta francuskiego.

Pierożki z cukinią Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierożki z cukinią

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 3 cukinie
  • 2 cebula
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka Vegety
  • 7 łyżek oliwy

Sposób przygotowania:

Pierożki z cukinią
Cukinię myję po czym przekładam ją na deskę i kroję ją w kostkę. Następnie podsmażam cukinię na oliwie i doprawiam Vegetą i słodką papryką. Ciasto francuskie kroję w kwadraty, a następnie na każdym kwadracie kładę łyżeczkę farszu, zlepiam brzegi i piekę w piekarniku nagrzanym do 200C przez 25 minut.
Pierożki z cukinią
Ciasto francuskie kroję w kwadraty, a następnie na każdym kwadracie kładę łyżeczkę farszu.

Tagi:

ciasto cukinia