dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Minestrone z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa z nadziewanymi pierożkami;)

Minestrone z tortellini

Składniki:

Minestrone z tortellini

 

  • 200 g fasolki szparagowej
  • 1 por
  • 2 nieduże marchewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 żółta cukinia
  • 1/2 zielonego groszku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 opakowanie pierożków tortellini
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • liście bazylii
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Minestrone z tortellini
Fasolkę obierz, pokrój na kawałki, por, marchew,seler i cukinię w plasterki. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć warzywa, podsmaż przez 5 minut. Wlej bulion, gotuj przez 10 minut, dodaj groszek. Gotuj jeszcze 5 minut, przypraw solą i pieprzem. w drugim garnku ugotuj tortellini zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź, połącz z zupą. Przed podaniem wrzuć do minestrone kilka liści bazylii. Posyp zupę parmezanem.

Tagi:

cukinia