Sposób przygotowania:
Pierożki - chińskie baozi
Z mąki, wody, masła i żółtka zagnieść ciasto, podzielić i rozwałkować cienko, wykroić miseczką krążki. Mięso połączyć z posiekaną w kostkę cebulą i czosnkiem. Cukinię oczyścić z pestek i zetrzeć na tarce, odsączyć z soku. Masę doprawić do smaku, dodać posiekaną dymkę i bulion. Porcję ciasta ułożyć w zagłębieniu dłoni i nałożyć farsz i zalepić tworzące się faliste brzegi. . Gotować w osolonej wodzie lub na parze do wypłynięcia, a następnie jeszcze kilka minut. Podawać np. w rosole lub jako danie główne, aby jeść pałeczkami.
![Pierożki - chińskie baozi Pierożki - chińskie baozi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierozki-chinskie-baozi-119286.jpg)
![Pierożki - chińskie baozi Pierożki - chińskie baozi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierozki-chinskie-baozi-119287.jpg)
![Pierożki - chińskie baozi Pierożki - chińskie baozi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierozki-chinskie-baozi-119288.jpg)
an04