Sposób przygotowania:
Pierożki z marchewką i groszkiem
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wzdłuż na pół a potem w poprzek tak, aby powstały równej wielkości kwadraty. Połowę kwadracik obsypujemy z jednej strony sezamem, połowę makiem.
Marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę wielkości grochu i gotujemy razem z groszkiem do miękkości. (można wykorzystać gotowe warzywa konserwowe). Warzywa studzimy.
Na każdy kwadracik nakładamy marchewkę z groszkiem i składamy na pół w trójkątne pierożki, tak, żeby z wierzchu były pokryte posypką. Układamy wszystkie na blasze na papierze do pieczenia i pieczemy, do czasu aż pierożki ładnie się zarumienią.
Marchewkę obieramy, kroimy w drobną kostkę wielkości grochu i gotujemy razem z groszkiem do miękkości. (można wykorzystać gotowe warzywa konserwowe). Warzywa studzimy.
Na każdy kwadracik nakładamy marchewkę z groszkiem i składamy na pół w trójkątne pierożki, tak, żeby z wierzchu były pokryte posypką. Układamy wszystkie na blasze na papierze do pieczenia i pieczemy, do czasu aż pierożki ładnie się zarumienią.