gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Pierożki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierożki krucho drożdżowe z marmoladą

Pierożki z marmoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki z marmoladą

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z marmoladą
Do miski dajemy drożdże następnie śmietanę i proszek całość łączymy razem. Kolejno dodajemy żółtka, margarynę i mąkę. Wyrabiam składniki ręką na jednolite ciasto. Gotowe ciasto cienko rozwałkowujemy wycinamy za pomocą literatki kółeczka nakładamy marmoladę. Składamy kółka w pierog. Gotowe pierożki układamy na blaszkę wysmarowaną margaryną. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 200 przez 15-20 minut. Gotowe ciasteczka po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Pierożki z marmoladą
Do miski dodajemy drożdże i śmietanę oraz proszek
Pierożki z marmoladą
Gotowe ciasto cienko rozwałkowujemy wycinamy kółka
Pierożki z marmoladą
Na wycięte kółka nakładamy marmoladę zlepiamy
Pierożki z marmoladą
Ciasteczka pieczemy przez 15 minut do zrumienienia