Sposób przygotowania:
Pierożki z mięsem i masłem szałwiowym
Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać szczyptę soli, olej, wlać gorącą wodę i łącząc ciasto wlać roztrzepane jajko. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 15min. Gotowane mięso zmielić w maszynce do mielenia lub bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić i zeszklić na patelni. Dodać do mięsa razem z namoczoną, odciśniętą bułeczką. Przyprawić łącząc z pozostałymi składnikami nadzienia. Ciasto rozwałkować i wycinać małe kółeczka, nakładać nadzienie i zlepiać. U mnie to była specjalna foremka do pierożków. Gotować w osolonej wodzie-3 min. od wypłynięcia na powierzchnię. Masło rozpuścić na patelni i wrzucić listki szałwii. Smażyć ok 1 min (nie przypalić). Polać po gorących pierożkach. Smacznego!