Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Pierożki z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierożki z miesem i warzywami dla karmiącej mamy

Pierożki z mięsem i warzywami

Składniki:

Pierożki z mięsem i warzywami

 

  • Ciasto:
  • mąka pszenna - 0,5 kg
  • woda gorąca - 0,5 szkl ( na oko)

 

  • Farsz:

 

  • mięso dowolny rodzaj - o,5 kg
  • marchewka - 2 szt
  • pietruszka - 1 szt
  • przyprawa warzywna - do smaku
  • pieprz-do smaku
  • seler- 0,5 szt

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z mięsem i warzywami
Z mąki i wody zagniatamy ciasto. Przykrywamy miską i zostawiamy na 15 minut aby odpoczęło.Mięso i warzywa gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy mięso sie ugotuje studzimy je i mielimy w maszynce razem z warzywami. Doprawiamy do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki placek ( im cieńszy tym lepiej) wykrawamy kółka i napełniamy je farszem. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie. Poniewaz karmiące mamy nie mogą jeśc cebuli to okraszamy pierożki usmazonymi skwarkami z boczku. Smacznego!