SUPERPRZEPIS

Pierożki ze szpinakiem i serem

  • 2
  • luna19
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Pierożki ze szpinakiem i serem

Pierożki ze szpinakiem w parzonym cieście

Składniki:

Pierożki ze szpinakiem i serem

 

  • na ciasto:
  • 450 gr mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 ml wrzątku

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki ze szpinakiem i serem
Szpinak rozmrozić, cebulę przyrumienić na tłuszczu dodać szpinak kucharek i pieprz, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem.Przygotować ciasto; Mąkę wymieszać z proszkiem i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto .. Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi. Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką.