Sposób przygotowania:
Pierożki ziemniaczane faszerowane
Ugotować ziemniaki i gorące przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko oraz sól i wymieszać. Z tej masy formować okrągłe placuszki, kłaść na nich farsz, zwijać w formie pierożków, pamierować w mące i smażyć. Podawać na gorąco z masłem.
Farsz mięsny: Ugotowaną wołowinę przepuścić przez maszynkę, posolić, zmieszać z przesmażoną cebulą i doprawić masłem.
Farsz z podrobów: Płucka i serce ugotować a wątróbkę usmażyć, po czym wszystko przepuścić przez maszynkę, zmieszać z przesmażoną cebulą i masłem.
Farsz z kapusty: Surową świeżą kapustę i cebulę drobno pokroić, a następnie oddzielnie przesmażyc i wymieszać, dodać surowe jajko i sól.
Farsz mięsny: Ugotowaną wołowinę przepuścić przez maszynkę, posolić, zmieszać z przesmażoną cebulą i doprawić masłem.
Farsz z podrobów: Płucka i serce ugotować a wątróbkę usmażyć, po czym wszystko przepuścić przez maszynkę, zmieszać z przesmażoną cebulą i masłem.
Farsz z kapusty: Surową świeżą kapustę i cebulę drobno pokroić, a następnie oddzielnie przesmażyc i wymieszać, dodać surowe jajko i sól.