Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pierś faszerowana brokułem i mozzarellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Soczysta pikantna pierś faszerowana brokułem i mozzarellą

Pierś faszerowana brokułem i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś faszerowana brokułem i mozzarellą

 

  • 2 większe piersi z kurczaka
  • 8 mini mozzarelli
  • 8 różyczek brokułu
  • 2 łyżeczki bazylii
  • 1 łyżeczka oregano
  • oliwa
  • papryka słodka około 1 łyżeczki
  • papryka pikantna około1/2 łyżeczki
  • sól

 

  • (torebki z papirusu bądź torebek do pieczenia)

Sposób przygotowania:

Pierś faszerowana brokułem i mozzarellą
Przygotowujemy mięso - pierś myjemy i oprószamy bazylią i ziołami prowansalskimi oraz solą, zostawiamy w lodówce na około 20 minut, w tym czasie do miseczki wlewamy oliwę dodajemy papryki i mieszamy, brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie mozzarelle rozdrabniamy razem z brokułem. Pierś nacinamy tworząc w środku kieszonkę (nożem wzdłuż od grubszej strony w jej środku), przygotowanym farszem nadziewamy pierś, przygotowaną marynatą polewamy piersi i wkładamy do torebek papirusowych, pieczemy na patelni teflonowej pod przykryciem przez około 25 minut.
Pierś faszerowana brokułem i mozzarellą
na jedną porcję przygotowujemy powyższe składniki
Pierś faszerowana brokułem i mozzarellą
ze skłądników uzyskujemy farsz do nafaszerowania
Pierś faszerowana brokułem i mozzarellą
piersi pieczemy w torebkach z papirusu na patelni
Pierś faszerowana brokułem i mozzarellą
Gotowa do podania faszerowana pierś z kurczaka