Sposób przygotowania:
Piersi nadziewane szpinakiem i fetą
Piersi umyć i osuszyć, a następnie każdą z piersi naciąć z boku wzdłuż aby powstała głęboka kieszeń. Natrzeć mięso curry, papryką, pieprzem i solą, a także zmiażdżonym czosnkiem i łyżką oleju sezamowego. Odstawić, a w tym czasie przygotować farsz. Liście szpinaku opłukać.
Na patelni rozpuścić masło i dodać szpinak, podlać winem. Dusić aż płyny odparują a liście zmiękną. Chwilę odczekać, aż przestygną. Fetę pokruszyć a pomidory suszone pokroić w paseczki.
Do miski przełożyć szpinak, pomidory i fetę, delikatnie przemieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz przełożyć do kieszonek w piersiach.
Na patelni rozgrzać oliwę z łyżką masła. Na rozgrzany tłuszcz ułożyć piersi, zrumienić z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i polać łyżeczką miodu. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i dusić około 10 minut.
Gdy będą gotowe wyłożyć na talerz i polać wytworzonym sosem. podawać z ryżem na sypko.
Na patelni rozpuścić masło i dodać szpinak, podlać winem. Dusić aż płyny odparują a liście zmiękną. Chwilę odczekać, aż przestygną. Fetę pokruszyć a pomidory suszone pokroić w paseczki.
Do miski przełożyć szpinak, pomidory i fetę, delikatnie przemieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz przełożyć do kieszonek w piersiach.
Na patelni rozgrzać oliwę z łyżką masła. Na rozgrzany tłuszcz ułożyć piersi, zrumienić z jednej strony, przewrócić na drugą stronę i polać łyżeczką miodu. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i dusić około 10 minut.
Gdy będą gotowe wyłożyć na talerz i polać wytworzonym sosem. podawać z ryżem na sypko.