Pierś indyka w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś indyka w galarecie.............................

Pierś indyka w galarecie

Składniki:

Pierś indyka w galarecie

 

  • 60 dag upieczonej piersi indyka
  • 20 dag truskawek pokrojonych w plastry
  • 1,5 szklanki bulionu
  • po 1/2 szklanki sosu z pieczenia indyka, soku z truskawek i wytrawnego wina
  • 1,5 łyżki rodzynek
  • 6-8 goździków
  • 2,5 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Pierś indyka w galarecie
Mięso pokrój, ułóż w miseczkach. Bulion zagotuj z goździkami, przecedz, dodaj żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody, sok truskawkowy, sos z pieczenia mięsa oraz wino. Podgrzej prawie do wrzenia, ostudź. Na mięsie rozłóż truskawki i rodzynki , zalej galaterką. Odstaw do zastygnięcia. Podawaj z pieczywem.

Tagi:

sosy indyk