Sposób przygotowania:
Pierś kaczki o smaku pomarańczowym
Pierś kaczki nacinamy od strony skórki na krzyż, nacieramy solą, marynujemy w "Marynata pomarańczowa do drobiu" i odstawiamy na lodówki najlepiej na kilkanaście godzin. Kilka godzin przed wyjęciem dolewamy jeszcze rum do marynaty i mieszamy. Na lekko rozgrzaną patelnię bez tłuszczu kładziemy pierś skórką do ognia i smażymy na małym ogniu tak aby się wytopił tłuszcz. Gdy skórka się zacznie rumienić pierś przewracamy i zalewamy marynatą oraz bulionem. Dolewamy jeszcze sok z pomarańczy i dusimy ok 15 minut. Następnie dodajemy pokrojone skórki z połowy pomarańczy i dusimy dalej dodając cukier (może być cynamonowy). Gdy sos się skameralizuje pierś jest gotowa. Doskonale komponuje się z "Puree ziemniaczane o smaku waniliowym"