Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w sosie truskawkowym
Ryż ugotować na sypko z dodatkiem kurkumy.
Pierś kurczaka pokroić w paski, podsmażyć na oliwie (do uzyskania złocistego koloru). Dodać łyżeczkę cukru. Truskawki pokroić, gdy na patelni wytworzy się karmel dodać truskawki. Podgrzewać do uzyskania sosu truskawkowego.
Na środek talerza wyłożyć ryż i dookoła obłożyć kurczakiem z sosem truskawkowym.
Pierś kurczaka pokroić w paski, podsmażyć na oliwie (do uzyskania złocistego koloru). Dodać łyżeczkę cukru. Truskawki pokroić, gdy na patelni wytworzy się karmel dodać truskawki. Podgrzewać do uzyskania sosu truskawkowego.
Na środek talerza wyłożyć ryż i dookoła obłożyć kurczakiem z sosem truskawkowym.